Sapanca Bungalov Evler
- Isıtmalı Havuzlu
- Vadi Manzaralı
- 5 kişi
- 2 yatak
- 1 banyo
- Isıtmalı Havuzlu
- Jakuzili
- 3 kişi
- 1 yatak
- 1 banyo
- Havuzlu
- Doğa İçerisinde
- 4 kişi
- 2 yatak
- 2 banyo
Sapanca; İstanbul’a yakınlığı ve ulaşımının kolaylığı ile son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir ilçe.
2020 itibarıyla 43.018 kişililk nüfusa sahip olan Sapanca; kuzeyinde Sapanca Gölü, doğusunda Arifiye, güneyinde Samanlı Dağları, Geyve ve Pamukova ilçesi, batısında da Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’i barındırıyor.
İlçenin iklimi Akdeniz iklimi ile Karadeniz iklimi arasında geçişkenlik gösteriyor.
İlçe İstanbul başta olmak ulaşımının kolaylığı ve bir göl / yeşillikler beldesi olması sebebiyle son dönemde kısa süreli tatiller için çokça tercih ediliyor.
İlçe içerisinde yer alan gölün çevresinde bulunan Maşukiye, Kırkpınar gibi yerleşim birimlerinde son yıllarda çok sayıda tatil köyleri ve yazlıklar kuruldu ve kurulmaya devam ediyor.
Sapanca'nın Cazibe Merkezleri: Doğayla İç İçe Gezilecek Yerler Rehberi
Sapanca, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferiyle ünlüdür. İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı sayesinde şehir hayatından kaçmak isteyenler için ideal bir yerdir. İşte Sapanca'da ziyaret edilmesi gereken başlıca yerler:
Sapanca Gölü: Bölgenin en önemli cazibe merkezi olan Sapanca Gölü, piknik yapmak, bisiklet sürmek ve yürüyüş yapmak için harika bir yerdir. Göl çevresindeki kafe ve restoranlarda lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Kırkpınar: Sapanca'nın en popüler köylerinden biri olan Kırkpınar, doğal güzellikleri ve tarihi evleriyle ünlüdür. Köydeki restoranlarda yöresel lezzetleri deneyebilir ve köyün güzelliklerini keşfedebilirsiniz.
Maşukiye: Orman içindeki bu şirin köy, doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için idealdir. Ayrıca yöresel alabalık restoranlarında taze balık yiyebilirsiniz.
Sapanca Trekking Parkurları: Sapanca'nın etrafında çeşitli zorluk seviyelerine sahip trekking parkurları bulunmaktadır. Bu parkurlar sayesinde doğanın tadını çıkarırken, Sapanca'nın güzelliklerini keşfedebilirsiniz.
Kısa bir wellness tatili için bölgedeki otelleri tercih edebilirsiniz. Spa, havuz ve masaj olanakları ile rahatlayabilir ve enerjinizi yenileyebilirsiniz.
SAPANCA’NIN TARİHİ YERLERİ
Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi yapılara ev sahipliği yapan Sapanca, tarihi yerleri ile de yerli ve turistlerin ilgisini çekmektedir. İşte Sapanca’nın tarihi yerlerinden bazıları:
- Bizans devri lahit ve mezar taşları
Bir dönem Bizans tarafından yönetilen Sapanca’da Bizans Devri Lahitleri olarak bilinen ve günümüze kadar ulaşan tarihi değerler, Sapanca’da mutlaka görülmesi gereken eserlerdendir. Bu lahitler Sapanca’nın merkezinde yer alan Hükûmet Konağı’nın önünde sergilenmektedir.
- Vecihi kapısı
Mimar Sinan tarafından inşa edildiği iddia edilen Kemer'in bulunduğu yerden İpek Yolu'nun geçtiği söylenir. Kemer günümüze kadar çokça badireler atlatıp birkaç kez onarıldığından bugün sadece ana gövdesi tarihi eser niteliğindedir.
- Rahime Sultan Camii ve Rahime Sultan Tuğrası
Sultan Abdülmecit'in eşi Rahime Sultan tarafından 1892 yılında yapılmış olan camii 1967'de onarım görmüştür. Konum olarak Sapanca’da Uzunkum Köyü’nde bulunmaktadır.
- Rüstempaşa Camii
Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı ve veziri olan Rüstem Paşa tarafından 1555 yılında Mimar Sinan'ın kalfalarına yaptırılmıştır. Sapanca’nın ilçe merkezinde bulunan camii günümüzde de ibadete açıktır.
- Hasan Fehmi Paşa Camii
Osmanlı Veziri Hasan Fehmi Paşa tarafından 1885 yılında yaptırılan cami, Mahmudiye köyünde bulunmaktadır. Gerek işçiliği gerekse köklü tarihi bakımından Hasan Fehmi Paşa Cami, Sapanca’nın en öne çıkan tarihi yapıları arasındadır.
- Camii Cedid
Sapanca merkezindeki çarşı içinde bulunan camii 1899 yılında yaptırılmıştır ve günümüzde de ibadete açıktır.
SAPANCA’NIN DOĞAL GÜZELLİKLERİ
Sapanca ilçesi; doğası, havası, yeşillikleri, tepeleri ve elbette de gölüyle burayı ziyaret eden yerli ve yabancı tüm turistlere keyifli zamanlar geçirtmektedir. Sapanca’ya gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken doğal güzellikler arasında başta Sapanca Gölü olmak üzere Soğucak Yaylası, Kırkpınar, Maşukiye, Çiğdem Yaylası ve Aygır Deresi bulunmaktadır.
Maşukiye
Türkiye’nin en ünlü ve popüler köylerinden birisidir. Dört mevsim boyunca yerli ve yabancı yoğun ziyaretçi almaktadır. Osmanlı döneminde, 1860 yılında kurulan köyün ismi köken olarak “maşuk” kelimesinden gelmektedir. Arapça kökenli “maşuk” kelimesi “aşık” anlamına gelmektedir. Maşukiye’nin yerel halkı buraya Aşıklar Köyü de demektedir
- Sapanca Gölü
Sapanca Gölü’nün Sakarya ve Kocaeli’ne sınırları vardır. Eski ismi Ayan Gölü’dür. Etrafındaki birçok ufak dere beslemektedir. Bu özelliğinden dolayı da göl çevresinde çok çeşitli bitki örtüsü ve göl kuşu görülmektedir. Gölün yüksek taraflarında Arifiye Orman kamp ve piknik alanı bulunmaktadır.
Sapanca gölü çevresinde çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır. Bu kafe ve restoranlarda köy kahvaltısı yapabilir, Sapanca Gölü manzarası karşısında güzel bir sabah geçirebilirsiniz.
Kahvaltının ardından Sapanca Gölü üzerinde kano veya deniz bisikleti ile gezebilirsiniz. Ayrıca Sapanca Gölü çevresinde bisiklet ve yürüyüş yolları bulunmaktadır. Buralarda bisiklet kiralayarak ya da yürüyerek sporunuzu yapabilirsiniz.
- Kırkpınar
İlk ismi Çizemuğ Hable olan Kırkpınar, daha sonrasında bölgede bulunan pınarlar ile uğurlu kabul edilen kırk sayısı birleştirilerek Türkçe adı olan Kırkpınar ismini almıştır.
Kırkpınar’da gezilecek çok fazla doğal güzellik vardır. Bunlar içerisinde en önemlisi Naturel Park Botanik’tir.
- Soğucak Yaylası
Bu yaylada herhangi bir yerleşim yeri bulunmamakta dolayısıyla yayla doğal güzelliğini tamamen korumaktadır.
- Sapanca Aygır Deresi
Çevresindeki doğal alanın korunması sayesinde bitki ve hayvan çeşitliliği oldukça geniştir. Ayrıca bu alanda bulunan yürüyüş yolları doğa yürüyüşü severlerin tercihi olmaktadır.
- Sapanca Çiğdem Yaylası
Konum olarak Elmacık Dağları’nda bulunan yaylanın etkileyici bir çiçek çeşitliliği vardır. Her mevsimde yaylada birbirinden güzel manzaralar ziyaretçilere eşlik etmektedir.
- Acarlar Longozu
Acarlar Longozu, dünya çapında üne sahiptir. Birbirinden güzel balıklara ve manzaralara ev sahiplii yapan longoz, kampçıların da sıkça uğradığı bir bölgedir.
- Karagöl Yaylası
Sakinliği ve huzurlu yapısıyla, etkileyici manzaraları ile Türkiye’nin en sevilen yaylalarından biridir. Yaz ve ilkbahar aylarında ziyaret edilmektedir.
- Gölkent
Sazlıkların ve yüzen ördeklerin yer aldığı Gölkent, çevresinde bulunan tepeler ile eşsiz bir manzaraya sahiptir.
SAPANCA’YA NASIL GİDİLİR?
Sapanca; E80 yolu üzerinde olup, konumu sayesinde İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa ve İzmir gibi şehirlerden ulaşımın kolay olduğu bir beldedir. Tüm bu şehirlerden ana yolları takip ederek Sapanca’ya ulaşabilirsiniz.
Sapanca’ya özel araç ile ulaşım dışında uçak ve otobüsle ulaşmak mümkündür.
SAPANCA’DA NE YENİR?
SAPANCA’NIN MEŞHUR YEMEKLERİ
Sakin ve gizli bir cennet olan Sapanca, sizi sadece doğal manzarası ve tarihi geçmişiyle değil kendine has lezzetli yemekleriyle de bekliyor.
Sapanca’ya uğrayan herkesi doğallığıyla etkilemeyi başaran Sapanca Gölü kenarında alabalık yemek bu seçeneklerden biridir. Sapanca’nın diğer lezzetleri arasında pazı tavası, balkabaklı gözleme, incir uyutması tatlısı bulunmaktadır.
Karadeniz lezzetlerinden etli veya mantarlı Karadeniz pidesi, muhlama lezzetlerini ve Kafkas mutfağından da Çerkez tavuğu ve isli peyniri de mutlaka denemeniz önerilmektedir.
- İncir Uyutması Tatlısı
Bu tatlı sütün kaynatılmasının ardından dilimlenmiş yumuşak incir ve ceviz ile birleştirilerek mayalanmasıyla yapılmaktadır.
- Balkabaklı Gözleme
Balkabaklı gözlemenin içinde yufka, yumurta, balkabağı başta olmak üzere pek çok malzeme bulunmaktadır.
- Pazı Tavası
Pazı tavası; görüntü olarak alımlı durmasa da Sapanca’da tadına bakmadan dönülmemesi gereken bir yiyecektir.
- Sapanca Kiremitte Alabalık
Kiremitte pişirilen alabalık Sapanca’nın en ünlü yemeklerinden biridir.
- Etli ve Mantarlı Karadeniz Pidesi
İlçede yaşayan Karadenizlilerin etkisiyle Sapanca mutfağıyla içli dışlı olan Karadeniz mutfağı, pide lezzetini de içerisine almıştır.
- Muhlama
Pratik olduğu kadar oldukça dikkat gerektiren bir lezzet olan muhlama, peynir severlerin kesinlikle denemesi gereken bir kahvaltılıktır.
- Sapanca Çerkez Tavuğu
Sapanca’da yaşayan Çerkezlerin etkisiyle beldenin lezzetlerinden biri haline dönüşen Çerkez Tavuğu, oldukça leziz ve doyurucu olmasının yanında gözünüze de hitap etmektedir.
SAPANCA'DA NEREDE NE YENİR?
Pek çok seçeneği mevcut olan Sapanca merkez ve Sapanca Gölü kıyısında yer alan yemek yiyebileceğiniz mekanlardan bazıları şunlar: Eker Restoran
Esnaf lokantası tarzında ve sulu yemek çeşitleri için öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda Eker Restoran’da kahvaltı da sunulduğunu belirtelim.
- Adı Bahçe
- Uğurlu Cafe
- Çiftlik Restoran
- İstanbuldere Alabalık Evi
- Tırtıl Garden
- Titiz Izgara
- Gürkan Restoran
- Heinz Kahvaltı
- Sapanca Lezzet Bahçesi
- Sasa Harmanlık
- Fitos Cafe
- Arkabahçe Boğazköy
- Mezelist
- Maja
- Reis’in Teknesi
- Meşhur Uzun Çarşı Islama Köftecisi
- Cafe'de Pizza
- Şahin Islama Köfte
- Alaçatı Snack House
- Green Blue Restaurant
- NaturKöy
SAPANCA'DA NE YAPILIR?
Son yıllarda gezginlerin, turistlerin ve yabancıların favori seyahat noktalarından olan Sapanca’da yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır. Sapanca; binicilikten su sporlarına, kamp alanlarından alışveriş merkezlerine kadar geniş bir aktivite haznesine sahiptir. Sapanca Bungalov Evler listelerimizden istediğiniz evi seçip otel konforunda tatil yapabilirsiniz
Göl Kıyısında Yürüyüş
Günün her saati hareketli olan Sapanca Gölü’nde 16 kilometrelik göl kıyısı boyunca keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.
Maşukiye’de Kahvaltı
Maşukiye’de köy kahvaltınızı yapıp eşsiz Maşukiye manzarasına karşı çayınızı içtikten sonra aracınızı bırakıp Maşukiye’nin tertemiz havasında bir yürüyüşe çıkabilir ve güne güzel bir şekilde başlayabilirsiniz.
500 Yıllık Tarihe Tanıklık
500 yıldır ayakta duran Mimar Sinan’ın ünlü eseri Rüstem Paşa Camii’ni gezmek Sapanca seyahatinizde mutlaka yapmanız gerekenlerdendir
Adrenalin Dolu Saatler
ATV turları Sapanca’daki eğlence aktivitelerinden biridir. Çok yağmurlu ve kapalı bir hava olmadığı müddetçe sezon boyu turlar düzenlenmektedir. Çok deneyiminiz yoksa ATV ile offroad yapmayı yerinde öğrenebilir ve ATV kullanma heyecanını tadabilirsiniz.
Çerkez Kültürü
Düzeni bakımından Çerkez kültürüyle inşa edilmiş evler görebilir ve bahçelerinde çeşitli çiçekler ile meyve ağaçlarına rastlayabilirsiniz. Mahalle, huzurlu ve temiz sokakları size sıradanlıktan uzak bir gezinti imkânı sunmaktadır.
Osmanlı Dönemi’ne Zaman Yolculuğu
Vecihi Kapısı, Osmanlı Devrinden günümüze kadar aslını korumuş nadir eserlerdendir. Yöre halkıyla konuşup buranın tarihi hakkında bilgi alabilirsiniz
Tarihi Fotoğraflayarak Ölümsüzleştirin
Bizans İmparatorluğu egemenliğinde kalmış Sapanca ilçesinin o dönemlerden bugüne kadar varlığını korumuş eserlerinin fotoğrafını çekmek Sapanca seyahatinizde mutlaka yapmanız gerekenlerden biridir.
Sapanca Bisiklet Turları
Sapanca doğal ve ılıman iklimi eşliğinde size keyifli bir bisiklet turu yapmanızı sağlamaktadır.
Sapanca Gölü Kano Aktivitesi
Sapanca Gölü’nün durgun ve temiz suyu su sporlarına da elverişli bir imkan sunmaktadır. Bunun için çevresinde kiralık kanolar bulundurarak size kano sporu yapma imkânı sunmaktadır. Yalnızca kano değil, deniz bisikleti ve sandal kiralayan tesislerde burada yer almaktadır.
Sayder Uluslararası At Yarışları
Türkiye Jokey Kulübü ve Sapanca At Yetiştiricileri Derneği’nin desteği ve kontrolünde gerçekleştirilen bu yarışmalar oldukça ünlüdür.
Sapanca Kamp Aktivitesi
Pek çok izci gruplarının, üniversite topluluklarının ve turistlerin ilk seçeneklerinden biri olan ilçe, kamp alanları konusunda oldukça meşhurdur.
SAPANCA’DA GECE HAYATI
Sapanca’da gece saatlerinde bazı bar, restoran ve otellerde etkinlikler düzenlenmekte ve ilçenin sessiz atmosferinin yerini eğlenceli akşamlar almaktadır. O mekanlardan bazıları şunlardır:
- Gölevi Restaurant
- Club Lale
- Koru Bar
- Limon Cafe & Bar
SAPANCA'YA NE ZAMAN GİDİLİR?
Sapanca farklı dönemlerde ziyaret edilebilir. Her mevsim ayrı bir güzelliğin görülebileceği Sapanca'da özellikle bahar döneminde, havalar tam ısınmadan eşsiz manzaralar görebilirsiniz. Yaz sıcağında göl kenarları ve ormanlar keyifle vakit geçirebilmek için kullanılıyor. Sonbahar renkleri sevenler için de bölge bu dönemde eşsiz manzaralara sahip olabiliyor.
SAPANCA’DA NEREDE KALINIR?
Göl kenarında eşsiz manzaralara sahip oteller veya orman içinde doğayla iç içe dingin bir konaklama seçeneği bulabilmek mümkün.
Bu gibi farklı konumlarda her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunabilir. Her şey dahil lüks ve uygun Sapanca otelleri, farklı konseptlerde butik oteller, villalar, pansiyonlar gibi birçok seçenek arasından bir konaklama seçeneği tercih edilebiliyor.
Kiralık villa fiyatlarının hem günlük hem de haftalık villa tatili için uygun olduğu bölgede, birbirinden lüks ve ucuz villaları bulabilir, bahçeli, jakuzili ve kapalı havuzlu ortamda tatil yapabilirsiniz. Eşsiz göl manzarasına sahip Sapanca’da muhafazakâr villaların yanı sıra, balayı villaları da yer alıyor.
Sapanca Bungalov Evleri arasında en çok tercih edilen yerlerden biri de bungalov evler.
Bungalov Ev Çeşitleri
- Isıtmalı Havuzlu Bungalov
- Jakuzili Bungalov
- Ekonomik Bungalov
- Doğa İçerisinde Bungalov
- Korunaklı Bungalov
- Deniz Manzaralı Bungalov
- Plaja Yakın Bungalov
- Göl Manzaralı Bungalov
- Şömineli Bungalov
- Lüks Bungalov
- Havuzlu Bungalov
Glamping Çeşitleri
- Doğa İçerisinde Glampingler
- Ekonomik Glampingler
- Şömineli Glampingler
- Göl Manzaralı Glampingler
- Jakuzili Glampingler
- Lüks Glampingler
- Havuzlu Glampingler
Taş Ev Çeşitleri
- Doğa İçerisinde Taş Evler
- Ekonomik Taş Evler
- Isıtmalı Havuzlu Taş Evler
- Lüks Taş Evler
- Göl Manzaralı Taş Evler
- Jakuzili Taş Evler
- Şömineli Taş Evler
- Havuzlu Taş Evler
- Plaja Yakın Taş Evler
Dağ Evleri
- Doğa İçerisinde Dağ Evleri
- Göl Manzaralı Dağ Evleri
- Jakuzili Dağ Evleri
- Havuzlu Dağ Evleri
- Şömineli Dağ Evleri
- Isıtmalı Havuzlu Dağ Evleri
Tiny House
- Isıtmalı Havuzlu Tiny House
- Şömineli Tiny House
- Jakuzili Tiny House
- Göl Manzaralı Tiny House
- Havuzlu Tiny House
- Doğa İçerisinde Tiny House
- Ekonomik Tiny House
- Lüks Tiny House
- Korunaklı Tiny House