Nevşehir Gezilecek Yerler Haritası
Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çeken yerlerimizden birisi Nevşehir’dir. Nevşehir’in bu kadar çok sevilmesinin pek çok sebebini sayabiliriz. El değmemiş doğa güzelliklerine sahip olmasının yanında tarihi güzelliklere de sahip olması buranın ilgi odağı olmasına imkan tanımakta. Geniş bir gezme rotasına sahip olabileceğiniz Nevşehir, Peribacaları’nın haricinde pek çok alan da bulundurmaktadır. Nevşehir gezilecek yerler haritasına gelin birlikte göz gezdirelim.
Asmalı Konak
Asmalı Konak dizisinin çekimlerinin yapıldığı konağın bu konak olduğunu biliyor muydunuz? Dizi sonrasında daha da üne kavuşmuş olan bu konak tarihi dokuyu bünyesinde bulunduruyor. Geleneksel evler içerisinde yer alan Asmalı Konak, Kapadokya’yı ziyaret etmek isteyen kişilerin uğradıkları yerlerden birisi. Giriş için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
Göreme Açık Hava Müzesi
Oldukça ayrıntılı olan bu müze için birkaç saat ayırmanız gerekecek. İçerisinde farklı kilise ve şapelleri bulunduran Göreme Açık Hava Müzesi, dış görünümü açısından da dikkat çeken özellikte. Ücretli girişlerin yapıldığı bu müzede, 18 adet kilisenin yer alması tarihi kiliseleri bulundurmasından dolayı bu alanı oldukça önemli yapan noktalar arasında.
Derinkuyu Yeraltı Şehri
Nevşehir’de yer alan yeraltı şehirleri içerisinde en çok ziyaret edilen yerlerden birisi olma özelliği gösteren Derinkuyu Yeraltı Şehri, 60 metre derinliktedir. İçerisinde yer alan kuyular sayesinde de bu yeraltı şehrinin havalandırılması yapılıyor. İsmini de bu kuyulardan almış olduğu görülmekte. Girişlerin ücretli olduğu bu yeraltı şehrini mutlaka gezmelisiniz.
Güvercinlik Vadisi
Sabah ya da akşam yürüyüşleriniz için ideal olacak bu alanda güvercinlikler kayalara oyularak yapıldığı için bu ismi aldığı biliniyor. Temiz hava solumak isteyen herkesin bu alanı mutlaka ziyaret etmelerini öneriyoruz. Şehir yaşamından kaçıp rahatlama imkanını tadabileceğiniz Güvercinlik Vadisi’ne girişte ücret ödemeniz gerekmiyor.
Uçhisar Kalesi
Yüksek bir kale olduğu için Peribacaları’nı uzaktan görebilmek de bu kale sayesinde mümkün. İlçenin hemen hemen her yanından görülebilme imkanına sahip olan bu kalede keyifli vakit geçirmemeniz imkansız. Ayrıca alanın fotoğrafçılar tarafından tercih edilmesinin bir sebebi de çevresindeki balonla yapılan uçuşların rahatça görülebilme imkanına sahip olunması.
Devrent Vadisi
Nevşehir’in en bilinen yerlerinden birisi olan Devrent Vadisi, dizi çekimlerine de ev sahipliği yapmış olan bir alan. Diğer bir ismi de Hayal Vadisi olan bu vadide develeri görebilmeniz de mümkün. Köylülerin sahip olduğu develeri bu alana getirip belli bir ücret karşılığında fotoğraf çekimlerine izin verdikleri biliniyor. Bambaşka bir deneyim kazanabileceğiniz Devrent Vadisi’ni gezmeden Nevşehir’den ayrılmamalısınız.
Saç Müzesi
Müzenin isminin oldukça garip olduğunu düşünenlerden misiniz? Peki içerisinde gerçekten saçların bulunduğunu biliyor muydunuz? Kadınların saçlarından oluşan bu müzenin bir hikayesi bulunmakta. Dükkanın sahibi Galip Bey, Fransız asıllı sevgilisinin ülkesine dönmeden önce Galip Bey’e saçından bir tutam kesip verdiği bilinmekte. Dükkan sahibi ise bunu duvarına asmış ve müzeye gelen herkes de saçından bir tutam kesip müzeye bağışlamış. Oldukça farklı özelliğe sahip olan bu müze, merkezden 18 km uzaklıkta bulunuyor. Farklı bir müze görmek isteyen kişiler tarafından ziyaret edilebilecek müzeler arasında.
Temenni Tepesi
İlçedeki en yüksek tepe olan Temenni Tepesi, aynı zamanda Erciyes manzarasına da sahip olduğu bilinmektedir. İçerisinde kümbetlerin de yer aldığı tepe ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanmakta. Bu yoğun ilginin bir sebebi de içinde bulunan kümbetlerden birisinin III.Alaêddin Keykubat’a ait olması. Dilek dilemek için bez bağlayabileceğiniz bu yer, farklı bir gezi atmosferini de sizlere sunmakta.
Güllüdere Vadisi
Doğa yürüyüşleri için en çok ziyaret edilen noktalardan birisi olan Güllüdere Vadisi, muhteşem doğal güzelliklerini ayaklarınızın altına sermekte. 4 kilometre uzunluğa sahip bu yürüyüş alanında muhteşem doğa ile beraber gezinti yapabilmeniz mümkün.
Çavuşin Kilisesi
Nevşehir içerisinde yer alan tarihi güzelliklerden birisini görmek isterseniz mutlaka Çavuşin Kilisesi’ne uğramalısınız. Kiliseye giriş ücretli bir şekilde yapılmakta olup fotoğraf çekmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Hıristiyanlık’a ait olan ikon boyama çalışmaları da kilisede bulunmaktadır.
Tahta Köprü
1973 yılında yapılmış olan bu köprü, isminden de anlaşılabileceği üzere tahta kullanılarak yapılmıştır. Köprünün altında yapılan gondol gezintilerine bu alanda katılabilmeniz de mümkün. 180 metre uzunluğuna sahip olan Tahta Köprü, Nevşehir’in ikonik yerlerinden birisi olma özelliğinde.